Mūsu šī gada (2020./2021.m.g.) rezultātu kopsavilkums

Bez tēmas

2020./2021.mācību gadā mūsu skolas vidusskolēni aktīvi iesaistījās skolēnu Zinātniski pētnieciskajā darbībā, veidoja skolēnu mācību uzņēmumus (SMU), kā arī izstrādāja radošos darbus.

Vienmēr ir bijuši un noteikti arī būs cilvēki, kas virza sabiedrību uz priekšu dažādās izpausmēs. Tie ir cilvēki, kuriem ir interesanti kaut ko jaunu izpētīt, pārveidot, radīt, domāt par nākotnes perspektīvām, izaugsmes iespējām, kas kopumā atvieglo un uzlabo cilvēka dzīvi un sabiedrību. Jau, mācoties skolā, jauniešiem tiek dota iespēja izmēģināt savu potenciālu, ko arī daudzi labprāt izmanto. Tas, protams, ir smags darbs gan skolēniem, gan arī viņu padomdevējiem, bet noslēgumā ir gandarījuma sajūta, kura virza uz priekšu, motivē strādāt tālāk.

Skolēnu zinātniski pētnieciskā darbība (ZPD)

  1. Vladislavs Ivanovs – 11.a klase – “Zvaigžņu un zvaigznāju pētīšana” – ieguva 2.vietu Kurzemes reģionālajā skolēnu ZPD konferencē, piedalījās Latvijas skolēnu ZPD noslēguma konferencē Rīgā.
  2. Veronika Vulkanova – 11.b klase – “ Ventspils urbanonīmi” – ieguva 3.vietu Kurzemes reģionālajā ZPD konferencē Liepājā.
  3. Oļegs Jaremčuks – 12.a klase – “Poliglotu pieredzes izmantošana, apgūstot svešvalodas Latvijas vidusskolās” – ieguva Atzinības rakstu Kurzemes reģionālajā ZPD konferencē Liepājā.
  4. Jekaterina Krupnova – 11.b klase – “Vai mājās ir iespējams izgatavot elektromotoru savām rokām?”- darbs tika virzīts uz Kurzemes reģionālo ZPD konferenci Liepājā.

Paldies skolotājiem Svetlanai Slobodjaņukai, Silgai Sviķei un Nataļjai Malašonokai par skolēnu sagatavošanu.

Skolēnu mācību uzņēmumi (SMU)

Tradicionāli mūsu skolas audzēkņi veidoja savus mācību uzņēmumus, izmēģinot būt uzņēmējiem, izmantoja iespēju piedalīties dažādos pasākumos.

Tika izveidoti uzņēmumi :

“ SENS DRUMS” – 11.b klase – Helēna Reizniece, Arina Ustinova – darbs ir izvirzīts LIAA “Cits Bazārs”Ja Latvija finālam, kas notiks jūnijā.

“Historix” – 11.b klase – Ignats Igoševs, Jevgenijs Haustovs – piedalījās LIAA “Cits Bazārs”Ja Latvija.

“NIV” – 11.b klase – Alise Zaļešina, Aleksandra Janukoviča, Marks Pribitoks – LIAA “Cits Bazārs”Ja Latvija Ventspilī, Liepājā un Rīgā.

“AquaMusic” – 11.b klase – Ņikita Stepanovs, Rinats Mavļudovs, Pāvels Voleiņa – prezentēja savu darbu skolā.

Paldies ekonomikas skolotājam Oļegam Mihailovam par ieguldīto darbu skolēnu konsultēšanā un sagatavošanā.

Skolēnu radošie darbi

Neskatoties uz to, ka mūsdienās dzīve ir saistīta ar IT, tehnoloģisko progresu un dažādām inovācijām un straujo ikdienu, ir skolēni, kuriem ir tuva radošā darbība un iztēles brīvība dažādās mākslas un humanitārajās nozarēs. Paldies skolēniem!

Tika izstrādāti un prezentēti skolēnu radošie darbi:

1.Jekaterina Krupnova – 11.b.klase – vizuālajā mākslā – Lielformāta glezniecība. – Darbi ir apskatāmi skolas 3.stāva vestibilā.

2.Aleksandra Guseva – 11.b.klase – mūzikā – Mūziķa radošā darba tapšana.

3.Darja Dmitrijeva – 11.a klase – literatūra – dzejas un prozas krājums. Krājums ir pieejams skolas bibliotēkā.

4.Agata Krjukova – 11.a.klase, Liana Jakovenko – 11.a klase, Anna Šidlovska – 11.a klase – starpdisciplinārajā jomā – skolēnu ārpusstundu darba organizācija – Plakātu izstāde un tematisko pasākumu “Bērnu tiesības un pienākumi” organizēšana. Darba apraksts, plakāti ir pieejami skolā.

Paldies darbu vadītājiem un konsultantiem – Lilijai Sapronovai, Ligitai Vaļukai, Ritai Pereņai, Allai Kitajevai par ieguldīto darbu un pieredzi, motivējot skolēnus darboties. Visu skolēnu iesniegtos darbus ir iespēja jebkuram interesentam apskatīt un iepazīties ar to saturu skolas bibliotēkā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *